Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
440
a) 5(2-x)=12x
d) 5-2x-(3+2x)=2
g) (-2)(2-×+1)-(3-×)=5-(×-2)-3(5-×)
j) 4×-2-{×-[3-(×-1)]}=3×-6
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sos! Segítsetek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a,
5(2-x)=12x
10-2x=12x /+2x
10=14x /:14
x=10/14=5/7
d,
5-2x-(3+2x)=2
5-2x-3-2x=2
2-4x=2 /-2
-4x=0 /-4
x=0
g,
Felbontva a zárójeleket: -4+2x-2-3+x=5-x+2-15+3x
-9+3x=-8+2x /-2x
-9+x=-8 /+9
x=1
j,
Felbontva: 4x-2-x+3-x+1=3x-6
Összevonva: 2x+2=3x-6 /-2x
2=x-6 /+6
x=8












-1