Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Fémeskötés

962
Légyszi valaki magyarázza el a fémeskötés lényegét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Kémia

Válaszok

4
Fémes kötés: Olyan elsőrendű kémiai kötés, amelyben a fématomokat az összes atomhoz tartozó, közös elektronfelhő tartja össze.
2

A fémes kötés a fémek sok tulajdonságára ad magyarázatot, például a nyújthatóságra, alakíthatóságra, szívósságra, hő- és elektromos vezetőképességére és a fémes fényre.
0

A fémes kötés lényege hogy a fémekben kötő elektronok delokalizáltak, tehát szabadon mozoghatnak az adott fémen belül.Ez ad magyarázatot arra amiért jól vezetik a hőt és az elektromos áramot.
0

Hát van a réz meg a vas, és ha egy-két hónap után megkedvelik egymást, elkezdenek randizgatni, szóval vonzódnak, egymáshaz; kötődnek. Aztán lehet, hogy egy jövőjük lesz, gyerekeik lesznek, de a vasnak nem megy jól a munka, stresszes.
Ezért drága feleségén vezeti le a dühét, aki ezért elviszi tőle a gyerekeket, és elválnak.
A vasban ez olyan mély nyomot hagy, hogy tíz évig nem tud másra gondolni, és végül egy üveg cloroxba öli bánatát. A temetésére nem jelennek meg a gyerekei. Csak a bátyja, acél, és a pap, bróm lesz ott.

Ez a fémes kötés lényege.
2