Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudtok segiteni.előre is köszönöm.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
452
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a,
x+5=1 /-5
x=-4 Ennek van megoldása, mert a (-4) az egész szám.
b,
a+9=8 /-9
a=-1 Mivel benne van az alaphalmazban, ezért ez is jó megoldás.
c,
Ugyanez az egyenlet, csak itt nincs benn az alaphalmazban, ezért nincs megoldása az egyenletnek.
d,
3×y-2=3 /+2
3×y=5 /:3
y=5/3, ami nincs benne az alaphalmazban ezért nincs megoldása az egyenletnek.
e,
Ugyanaz az egyenlet de itt van megoldása az egyenletnek mert benne van az alaphalmazban a szám.
0