Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kezdjek bele?

Főoldal » Középiskola » Kémia
1120
Hogyan készíthetünk 500 cm3 0,1 mol/dm3 koncentrációjú oldatból 0, 01 mol/dm3 koncentrációjú oldatot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, oldat
1
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
V = 500 cm³ = 0.5 dm³
c = 0.1 mol / dm³
n = c * V = 0.1 * 0.5 = 0.05 mol oldott anyag

c = 0.01 mol / dm³ koncentrációjú oldatot akarunk nyerni belőle
az anyagmennyiség marad (n = 0.05 mol), mert oldószert adunk hozzá
V = n / c
V = 0.05 / 0.01
V = 5 dm³
oldószer hozzáadásával 5 dm³-re növeljük a térfogatát. (tehát még 5-0.5 = 4.5 dm³ oldószert adunk az oldathoz)
Módosítva: 9 éve
1