Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
615
Egy medencét 2 hideg vizes csap 20 óra alatt tölti meg, egy melegvizes 48 óra alatt. A három együtt mennyi idő alatt tölti meg a medencét?
Előre is köszönöm a válaszokat:)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nem, a kettő hideg és a meleg :)
0

Egyedül:
1. 48 h
2. 20 h
Együtt:
1. x/48
2. x/20

1=x/20+x/48
1=48x+20x/960 /•960
960=68x /:68
14,12~x

14,12 óra alatt.

A "~" az a kerekítésnél használt két hullámot takarja, csak olyat nem találtam.
-1