Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
674
Egy háromszög területe 42cm² . Egyik oldala 5 cm . Mekkora a háromszög ezen oldalához tartozó magassága ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Háromszög területét úgy számoljuk ki, hogy a háromszög egyig oldalát megszorozzuk az oldalhoz tartozó magassággal és ezt elosztjuk 2-vel.
Így 42 cm²=(5×m)/2⇒5×m=84⇒m=16,8 cm a magassága.
-1