Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
665
Egy ház tatarozásával az egyik mester 24 nap , a másik 36 nap alatt készülne el . Hány nap alatt vègeznèk el együtt a munkát?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Külön:
1. 24
2. 36
Egy nap:
1. 1/24
2. 1/36
Együtt:
1. x/24
2. x/36

1=x/24+x/36
1=36x+24x/144 /*144
144=36x+24x
144=60x /:60
2,4=x
2,4 nap alatt végeznek.

Ha valamit nem értesz, írj!
Módosítva: 6 éve
0