Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika .

Főoldal » Általános iskola » Matematika
635
A 11 és a 12-re kerek megoldásokat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
12,

2x=14 -> x = 7
24+x-3=36 - > x= 15
50=10x -> x=5

11,

5-9-3x=2 ->-4-3x=2 -> -3x=6 -> x=-2
3[3+2x-2]-10=5 -> 9+6x-6-10=5 -> -7+6x=5 -> 6x=12 -> x=2
4=x+3 +(6/8) -> 32=8(x+3)+6 -> 32=8x+24+6-> 32=8x+30 -> 2=8x -> x=2/8=1/4
10*(2x-7)+3=5 -> 20x-70+3=5 -> 20x=72 -> x=72/20=3.6
0

11)a
5-3×(3+x)=2
6+2×=2/-6
2x=-4/:2
×=-2

12)a
2x+12=26/-12
2x=14/:2
×=7

b)4+x-3/6=6/×6
4+×-3=36/+3
4+×=39/-4
×=35

c)
×+2×+3×+4×-2=48/+2
10×=50/:10
×=5
0