Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1850
Egy udvarban nyulak és tyúkok futkároztak .
Összesén 35 fejet, 94 lábát számoltunk. Hany nyúl és hany tyúk van az udvarban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Nyúlnak van 1 feje és 4 lába
Tyúknak van 1 feje és 2 lába
Nyúl feje legyen x, lába meg 4 x
Tyúk feje 35-x lába meg (35-x)×2=70-2 x
Összesen lábuk: 4x+70-2x=94⇒2x=24⇒x=12
Így 12 nyúl és 35-12=23 tyúk van az udvarban.
-1