Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Párhuzamos szelők SÜRGŐS!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1555
Egy trapéz oldalai a: 10cm b: 6cm c: 3cm d: 4cm
Számitsuk ki a kiegészítő háromszög ismeretlen oldalait!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
lényeges hogy a megadott adatok közül melyek a szárak méretei, de feltételezem, hogy a b és a d.
szóval:
legyen a kiegészítő háromszög két hiányzó oldala x (a b felöli) és y (a d felöli)
akkor 10/(x+6)=3/x
10x=3x+18
x=18/7=2,57
10/(y+4)=3/y
10y=3y+12
y=12/7=1,71
Módosítva: 9 éve
0