Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy forgáskúp térfogata

Főoldal » Középiskola » Matematika
1197
Egy forgáskúp felszíne 100 cm², az alkotója 10 cm. Mekkora a térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A=r²π+rπa
100 cm²=r²×3,14+r×3,14×10=31,4+r²×3,14=100 /-31,4
r²×3,14=68,6
r²=21,847⇒r=4,674 cm
V=(r²π×m)/3=(4,674²×3,14)/3=22,866 cm³
-1