Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy forgáskúp felszíne

Főoldal » Középiskola » Matematika
832
Egy forgáskúp térfogata 1000 cm³, az alapkör sugara 10 cm. Mekkora a felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1000 cm³=(10²×3,14×m)/3=104,667 m⇒m=9,554 cm a magassága
Így kitudjuk számolni az alkotót: 9,554²+10²=a²⇒a=13,83 cm
A=r²×π+rπa=10²×3,14+10×3,14×13,83=4656.63 cm² a felszín
-1