Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
546
Mértani sorozatban az első három tag összege 26, az ötödik, hatodik és hetedik tagok összege pedig 2106. Melyik ez a sorozat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha csak az eredmény számít akkor itt van:

q = 3
a1 = 2

a1 = 2
a2 = 6
a3 = 18
a4 = 54
a5 = 162
a6 = 486
a7 = 1458

a1 + a2 + a3 = 2 + 6 + 18 = 26
a5 + a6 + a7 = 162 + 486 + 1458 = 2106

(Fogalmam sincs hogy kell megoldani képlettel. Pythonban oldottam meg (két) for ciklussal.)
Módosítva: 6 éve
1