Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

VALAKI SEGITSEN

Főoldal » Középiskola » Matematika
608
Egy szabályos 3szög kerülete 19,2 cm. mekkkora a területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A szabályos háromszögnek minden oldala egyenlő, ezért 19,2/3=6,4 cm az oldala
A háromszög magassága: x²+3,2²=6,4²
x=5,543 cm
T=(a×m)/2=(6,4×5,543)/2=17,736 cm²
0