Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Újabb házi, amihez segítség kéne. Köszönöm. :)

Főoldal » Középiskola » Matematika
468
Feladat: Egy háromszög két oldalának hossza 81,9 cm és 82,1 cm. Mekkora lehet a háromszög 3. oldala, ha centiméterben mérve egész szám?

Lehet, hogy hülyeség, de abból indultam ki, hogy bármely két oldal összege nagyobb a harmadik oldalnál.
a = 81,9 cm
b = 82,1 cm
c = ?
Vagyis:

a + b > c
81,9 + 82,1 > c
164 > c

Vagyis c∈ℤ és c < 164.

Jó ez így, vagy oltári nagy marhaság? Ha nem jó, hogyan kéne jól megcsinálni? Köszönöm előre is a segítséget! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, Matematika, házi, háromszög
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Jól csináltad, a háromszög egyenlőtlenséget alkalmaztad.
Ami pontosan ez hogy a háromszög bármely két oldalának összege midig nagyobb mint a 3. oldal.
0