Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

VALAKI SEGITSEN

Főoldal » Középiskola » Matematika
1234
Egy rombusz átlóinak hossza 24 cm és 70 cm. Számítsuk ki a kerületét és a területét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Elfelezzük először az átlókat.
24/2=12 cm
70/2=35 cm
Pitagorasz tétel segítségével kiszámoljuk a rombusz oldalának hosszát:
12²+35²=x²
144+1225=x²
x=37 cm a rombusz oldala
Így a kerület: K=4x=4×37=148 cm
Terület pedig: T=(24×70)/2=840 cm²
0