Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

VALAKI SEGITSEN

Főoldal » Középiskola » Matematika
2067
Egy 1,2 méter széles és 1,9 méter magas vasajtóra átlóvasat kell tenni. Mekkora ennek a hossza?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Pitagorasz tétel alkalmazásával:
Legyen x az átló
1,2²+1,9²=x²
1,44+3,61=x²
Így x=2,247 méter az átlóvas hossza
-1