Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordinàtageometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
1835
Egy négyzet két szomszédos csúcsa A(71; 23) és B(-19; -7). Mik lehetnek a másik két csúcs koordinátái? Ábràval!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
felveszed az AB vektort: (90; 30)

2 lehetőséged van:
a vektort elforgatod +90°-al és hozzáadod a 2 ponthoz
vagy ugyanez -90°al

az első esetben AB'=(30; -90)
a pontok: A+AB'=(101; -67) és B+AB'=(11; -97)

a másodikban: AB'=(-30; 90)
A+AB'=(41; 113) és B+AB'=(-41; 83)
0