Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős! Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
407
Sziasztok! Egy matek feladatot kellen megoldanom, de nem tudom, hogyan kezdjem el. Előre is köszönöm a segítséget. (és magyarázzatok is légyszi)
béta=45°, b=5 cm, a=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ezt elfelejtettem leírni: A következő feladatokban a derékszögű háromszögek oldalaira egységes jelölést alkalmazunk, a, b a két befogó, c az átfogó. Az alfa szög az a-val van szemben, a béta a b-vel. A gamma szög c-vel szemben, a derékszög.
0

Szia
Ugye bár egy derékszögű háromszögről beszélünk így felírhatjuk,hogy tgβ=b/a (szemközti befogó/szomszédos befogó) rendezés után azt fogod kapni,hogy a=b/tgβ behelyetesítesz és azt kapod,hogy a=5/tg45⁰. Számítás után azt kapod,hogy a=5.
0