Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni ?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
747
Egy szoknya, egy nadrág együtt 6000 Ft. Béla – a bolt tulajdonosa – a
szoknya árát 40 %- kal, a nadrág árát 20 %-kal emeli fel, így a szoknya és
a nadrág árának összege 7700 Ft lesz. Mennyi az új áruk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen szoknya: x Ft
Nadrág pedig: 6000-x Ft
Szoknya emelt ára: x×1,4 Ft
Nadrág emelt ára: (6000-x)×1,2 Ft
Így összesen: 1,4 x+(6000-x)×1,2=7700
Ebből következik hogy x=2500
Így a szoknya új ára: 2500×1,4=3500 Ft a szoknya új ára
A nadrág új ára pedig: (6000-2500)×1,2=4200 Ft a nadrág új ára
Módosítva: 6 éve
0