Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
465
Olld meg az egyenletet. Végezz ellenőrzést
a, 25+4x=2x-1
b, 4x+8=7x-25
c, 50-2x=2x+10
d, 6x-10=26+2x
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

5
a) 4x=2x-26
2x=-26
x=-13
b) 4x+8=7x-25
8=3x-25
33=3x
x=11
1

Remélem eltudod olvasni!!
1

a,
25+4x=2x-1 /-2x
25+2x=-1 /-25
2x=-26 /:2
x=-13
Ell: B: 25+4×(-13)=-27
J: 2×(-13)-1=-27
b,
4x+8=7x-25 /-4x
8=3x-25 /+25
33=3x /:3
x=11
Ell: B: 4×11+8=52
J: 7×11-25=52
c,
50-2x=2x+10 /+2x
50=4x+10 /-10
40=4x /:4
x=10
Ell: B: 50-2×10=30
J: 2×10+10=30
d, 6x-10=26+2x /-2x
4x-10=26 /+10
4x=36 /:4
x=9
Ell: B: 6×9-10=44
J:26+2×9=44






Módosítva: 6 éve
0

c) 40-2x=2x
40=4x
10=x
d) 4x-10=26
4x= 36
x=9
1

A youtube csatornámon magyarázom is az egyenleteket ellenőrzéssel és gyakorlási lehetőséggel. Látták, hogy próbálom részletekben küldeni, de rám írtak. Ilyent én nem szoktam csinálni. Üdv.https://ehazi.hu/q/35818
1