Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika !SOS!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
431
Sziasztok!
Nem értem a következő feladatot.
Csatolok képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Abból indulj ki, hogy mindketten egyenlő ideig mentek(mozogtak)
Péter által megtett út legyen:x méter, így Dani 27,5-x métert ment
Használjuk a fizikából tanult képletet: v=s/t, illetve t=s/v
Írjuk föl az egyenletet, kihasználva, hogy mindkettőjük ideje egyenlő
x/12=27,5-x/10
10x=330-12x
22x=330
x=15km ez Péter által megtett út. Dani 27,5-15=12,5km-t tett meg
Számoljunk időt:
t=x/12
T=15/12=5/3óra ez 100perc Tehát 100 perc múlva találkoztak
15-12,5=2,5km Tehát ennyivel ment többet Peti, hiszen neki volt nagyobb a sebessége
0