Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS segítség matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
841
Az alábbi szögpárok közül melyek lehetnek egy háromszög egymás mellett fekvő belső és külső szögei? Indokold válaszod!
a) a=90°; a'=90°
b) a=80°; a'=80°
c) a=70°; a'=110°
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Egy háromszög valamely csúcsánál lévő belső és külső szögek egymást 180°-ra egészítik ki, tehát a) és c) lehet, b) NEM.
0