Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A=? V=?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1127
Egy szabályos háromszög alapú egyenes hasáb alpéle 14cm.A palást területe az alaplap területének nyolcszorosa.A=? V=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A=2*T'alap+T'palást
M=14 cm
K'palást= 14*3=42 cm^2
K'alap=42:8=5,25cm^2
Pitagorasz kell a háromszög magasságához:
7^2+14^2=x^2
49+196=x^2
x=245=15,65=15,7 (245 elé tegyél gyök jelet)

A=14*15,7+14*(14*3)= 807,8cm^2
V=14*15,7/2*14=1538,6 cm^3
(Ha ilyet látsz: ^2, az azt jelenti hogy a négyzeten)
1