Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki érti?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
413
8xa+5=3xa-20
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Kivonsz 3xa-t mindkét oldalból.
5xa+5=-20
5xa=-25
xa=-5
Mivel ez egy paraméteres egyenlet, így ki kell fejezni x-et, ezért osztok a-val.
Mivel a-val osztottam, a nem lehet 0.
Ha a nem egyenlő 0, akkor x=-5/a
1