Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KOORDINÁTAGEOMETRIA

Főoldal » Középiskola » Matematika
533
Számoljuk ki az adott vektorok koordinàtáit, ha : a(4;7)
c(-11; -2)
d(5; -9)
e(0;2)
1) 3c- 1/2e
2) 1/3 ( 2d+ 5a)
3) 2/7 (3c- 4e)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az alap műveletek: a(ax;ay) b(bx;by)

a+b=(ax+bx; ay+by)
C*a=(C*ax; C*ay)

ezek alapján
1) 3c-1/2e=(3*(-11)-1/2*0 ; 3*(-2)-1/2*2)=(-33; -6)
2) 1/3*(2*5+5*4; 2*(-9)+5*7)=1/3*(30; 17)=(10; 17/3)
3) 2/7*(3*(-11)-4*0; 3*(-2)-4*2)=2/7*(-33; -14)=(-66/7; -4)
0