Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MATEK HÁZI

Főoldal » Középiskola » Matematika
760
1. Számítsd ki a 132 oldalú konvex sokszög átlóinak számát!
2. Számítsd ki szabályos sokszög egy belső szögét, ha oldalainak száma 12!
3. Hány oldalú az a konvex sokszög, amelyben az átlók száma 14?
4. Igaz vagy Hamis: A háromszög belső szögfelezőinek metszéspontja a háromszög köré írt körének középpontja.
5. Igaz vagy Hamis: Derékszögű háromszög köré írt kör középpontja az átfogó felezőpontja.
6. Igaz vagy Hamis: A körhöz külső pontból húzott érintőszakaszok hossza különbözik.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1, Átlók száma:n×(n-3)/2⇒132×129/2=8514 az átlók száma
2, Szabályos sokszög egy belső szöge: (n-2)×180/n=10×180/12=150 a belső szöge
3, n×(n-3)/2=14
n×(n-3)=28
Így n=7 oldalú a sokszög
4, hamis
5, igaz
6, igaz
-1

a 6. feladat mégis hamis
-1