Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MATEK HÁZIBAN SEGÍGSETEK LÉGYSZI

Főoldal » Középiskola » Matematika
780
1. Az A, B, C három különböző pont egy egyenesre illeszkedik. Határozd meg az AC szakasz legkisebb és legnagyobb hosszát, ha AB=19 cm és BC=61 cm! (Válasz: AC minimuma=... és AC maximuma=... )
2. Fejezd ki a 31,27°-ot fok, szögperc, szögmásodperc alakban!
3. Fejezd ki fokokban az 51°12'18" szöget!
4. Egy háromszög egyik szöge 54°, tudjuk továbbá, hogy a másik két szögének aránya 4:5. Mekkorák a hiányzó szögek?
5. Létezik-e olyan háromszög, amelynek oldalai 22 mm; 3,4 cm és 0,7 dm hosszúak?
6. Egy háromszög két oldalának hossza 32,1 cm és 52,3 cm. Add meg a háromszög harmadik oldala hosszának minimumát és maximumát ha tudod, hogy centiméterben mérve egész szám!
7. Két egymástól 10 méterre álló egyenes fa magassága 7 méter, illetve 12 méter. Milyen távol van egymástól a két fa csúcsa? Milyen összefüggést használtál fel a megoldáshoz?
8. Számítsd ki a 23 oldalú konvex sokszög belső szögeinek összegét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
Javaslom, hogy legközelebb egyenként tedd fel a feladataidat, mert akkor akinek van 5 -10 perce máris segít. Jó? Például az első feladatban a a maximum 80 mm ABC sorrendben felvéve a pontokat, a minimum pedig 42 cm, ha a pontok BAC sorrendben vannak az egyenesen. Ha megrajzolod, látni fogod.
Módosítva: 6 éve
0

Csatoltam képet. Mintának küldöm a 2. és 3, feladatodhoz. Ha egyedűl rájössz, jobb érzés lesz.
Módosítva: 6 éve
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet. Kérlek, az egyiket jelöld megoldásnak, a többit tedd újra fel. Köszi!
Módosítva: 6 éve
0