Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
450
A kerékpáros túrán az első nap 50 km-t tekertek, majd utána minden nap 5 km-rel kevesebbet.
Hányadik napom teljesítették a 300 km-es távot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nem 5km-rel többet tett meg?
Mert így nincs értelme a feladatnak.
-1

50+45+40+35+30+25+20+15+10+5=275 km tett meg aztán nem ment tovább :D
De ha viszont a kérdés hogy 50 km és minden nap +5 km húzott rá akkor...
Ugye a(n)=a(1)+(n-1)*d
így
a(1)=50
d=5
a(n)= a(1)+(n-1)*d
S(n)=(((a(1)*2+(n-1)*d)*n)/2
-b+- b^(2)-4*a*c  /2*a
n=5
Módosítva: 6 éve
1