Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni?

Főoldal » Középiskola » Fizika
454
Egy 5 kg tömegű test 6m/s-os sebességgel halad, vele szemben halad egy 3 kg tömegű, 8m/s nagyságú sebességű test. Tökéletesen rugalmatlanul ütköznek, azaz az ütközés után közös sebességgel haladnak tovább.
Mekkora ütközés előtt a testek lendülete külön-külön?
Mekkora ütközés után a közös lendület?
Mekkora ütközés után a testek közös sebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Lendület =P
Sebesség=v
Tömeg =m
1.)
P=m*v
5*6=30 N
3*8=24 N
2.)
30-24=6 N erejű
3.)
3+5=8 kg
P=mv ->P/m=V
6/8 m/s
0