Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
525
Mennyi 20°C- is és mennyi 60°C-os vizet kell összekevernünk, hogy 10L 36 °C-os vizet kapjunk?

Légyszives tablázattal és egyenlettel porbáljátok leírni!
Köszönöm!♥️
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x liter 20°C-os víz és 10-x liter 60°C-os víz
Az összes hőmérséklet: x*20°C+(10-x)*60°C=x*20°C+600°C-x*60°C=600°C-40°C*x, ezt osztjuk el 10 liter között, így 1 liternek (600°C-40°C*x)/10=60°C-4°C*x jut, ennek kell 36°C-nak lennie, tehát:
60-4x=36, ennek megoldása x=6, tehát 6 liter 20°C-os és 4 liter 60°C-os vízre van szükségünk.
0