Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az egyenlő szárú háromszög egyik külső szöge 55 mekkorák a háromszög belső szögei?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
697
Az egyenlő szárú háromszög egyik külső szöge 55 mekkorák a háromszög belső szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
180°-55°=125°→ Ez a megadott külső szöghöz tartozó belső szög.
A háromszög belső szögeinek összege 180°
Az egyenlő szárú háromszögnél 2 ugyan olyan nagyságú szög van, ezért:
180°-125°=55°→ 55°/2= 27,5°
A háromszögnek kettő darab 27,5°-os és egy 125°-os szöge van.
0