Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

10.-es fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
609
Egy dugattyúval lezárt tartályban a gáz hőmérséklete állandó nyomáson 27 0 C-ról 477 0 C-
ra nőtt.
• Mekkora lett a gáz térfogata, ha az eredeti térfogat 5 dm 3 volt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
p=áll
`V_0/T_0=V_1/T_1" ⇒ "V_1=V_0/T_0*T_1=(5\ dm^3)/(300\ K)*750\ K`
0