Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

10.-es fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
587
Egy 10 dm 3 –es gáztartályban 5 MPa nyomású, 25 0 C hőmérsékletű szén-dioxid ( CO 2 )
gáz van.
• Mekkora a gáz tömege?
• Mekkora lesz a gáz nyomása, ha a hőmérséklete állandó térfogaton 10 0 C-ra csökken?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`p*V=m/M*R*T" ahol "M_(CO_2)" = 48 g ⇒ "m=(p*V*M)/(R*T)`
`V=áll" "p/T=p_1/T_1" "p_1=p/T*T_1`
0