Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sikidomok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
867
határozd meg a hasonló sikidomok kerületének és területének arányát
1. 2 aránylik az 1-hez 2. 3 aránylik az 1-hez 3. 1 aránylik a 2-höz 4. 3 aránylik a 2-höz
5. 1 aránylik a 10-hez
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A kerület aránya mindig megegyezik az oldalak arányával, a teület a négyzettük.
Pl.: a 4.:
3/2=a/a'
Vagyis kerületük
3/2=K/K'
Területük:
9/4=T/T'
Vagyis területeik úgy aránylanak egymáshoz, mint 9 a 4-hez.
0