Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
550
Van egy 35 kg-ú test, amit 100 méteren keresztül 8 másodpercig húznak. (Tehát a kezdősebesség 0) .Mekkora lesz a pillanatnyi sebessége és a gyorsulása, ha a csúszási súrlódási együttható ("mű") 0,15?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, 9. osztály
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
-egyelőre törölve-
Módosítva: 9 éve
0

A pillanatnyi sebesség meghatározásához, előbb a gyorsulás kell. A gyorsuláshoz azonban szükséges a v1 , ezért s= v0+v1/2 *Δt, amelyből kifejezhető v1 = 2*s/Δt-v0= 25 m/s.
Innen kiszámíthatjuk a gyorsulást: a=v1-v0/Δt=3,125 m/s2.
A pillanatnyi sebességet úgy kapjuk meg, hogy: vpillanatnyi= a*Δt= 25m/s.
0