Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezt hogy kell megoldani?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
605
Adott egy egyenes körhenger. Alapkörének átmérője d= 8 cm, magassága 19 cm. Mekkora a henger felszínes és térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
m = 19 cm
r = d/2 = 4

A = 2*r*π*m + 2*r2
V = r2*π*m
0