Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térfogat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1095
3.) Mennyi a térfogata annak a henger alakú medencének, mely ugyanolyan magas, mint amilyen széles, és Tpalást=25cm^2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
h-t (magasság) jelöljük x-szel
mivel ugyanolyan magas mint amilyen széles, ezért a sugár a szélesség fele.
r = x/2

Palást:
2 *PI * r * h = 2 *PI * x * (x/2) = 25
Kijön az X, és ez alapján már ki tudod számolni a térfogatot:

V = PI *r*r*h
0