Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell megadni a háromszög oldalainak a hosszát a következő esetben?

Főoldal » Középiskola » Matematika
382
Csak a koordináták vannak megadva. Pl:A(4,7) B(1,2) C(3,1)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Pitagorasz-tétel segítségével
Oldalai így 2²+1²=x²⇒x=2,236
1²+6²=x²⇒x=6,083
3²+5²=x²⇒x=5,831
0

A(4,7) B(1,2) C(3,1) Ebben az esetben például
a: BC  (1-3)2+(2-1)2 = 4+1 = 5 ∼2,236
b: AC  (4-3)2+(7-1)2 = 1+36 = 37 ∼6,083
c: AB (4-1)2+(7-2)2 = 9+25 = 34 ∼5,831
Tehát a képlet:
 (a1-b1)2+(a2-b2)2 
0