Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tud valaki segíteni?

Főoldal » Középiskola » Fizika
1313
Mekkora erő mozgat egy 5 kg tömegű testet 1,5 m/s² gyorsulással?
Mekkora erő kellene, ha a súrlódási együttható 0,3?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
F = m · a
F = 5 kg · 1,5 m/s2
F = 7,5 N

Ennyi kellene a surlódás nélkül.

Fs = μ · m · g
Fs = 0,3 · 5 kg · 9,8 m/s2
Fs = 14,7 N

Mivel ez az erô az ellenkezô irányba mutat, ezért 14,7 + 7,5 N = 22,2 N kellene.
1