Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek Sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
431
Csatoltam egy képet, ezeket nem tudtam megoldani, óriási segítség lenne ha segítenétek ezeket megoldani...
Előre is köszönöm!

1. feladat a), b)
2. feladat a), c), d)
3. feladat b)
4. feladat c)
5. feladat c)
6. feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2. feladat: a.) A(0;-3) O(0;0)
AO=  (0-0)2+(-3-0)2 = 9 =3
3 egységnyi távolságra van az A pont az origótól.
c.) A (5;12) O(0;0)
AO=  (5-0)2+(12-0)2 = 25+144 = 169 =13
13 egységnyi távolságra van az A pont az origótól.
d.) A(4;-3) O(0;0)
AO= (4-0)2+((-3)-0)2 = 16+9 = 25 = 5
5 egységnyi távolságra van az A pont az origótól.
3. feladat: b.) A(4;1) B(-1;6)
AB= (4-(-1))2+(1-6)2 = 25+25 = 50 ∼7,071
4. feladat: c.) A(4;3) B(-5;-1) C(1;-3)
A háromszög kerülete: a+b+c
a: BC=  ((-5)-1)2+((-1)-(-3))2 = 36+4 = 38 ∼6,164
b: AC= (4-1)2+(3-(-3))2 = 9+36 = 45 ∼6,708
c: AB= (4-(-5))2+(3-(-1))2 = 81+16 = 97 ∼9,849
a+b+c=6,164+6,708+9,849=22.721 egység
6. feladat: ⇑ területe: fel kell írni a cos tételt:
c2 = a2 + b2 - 2 a b \cos λ
→ cos γ → γ → T=(a*b*sin γ)/2
Kiszámolni ezt, és a többi feladatot sajnos már nem érek rá.
Remélem valamennyit tudtam segíteni :)
1