Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A paralelogramma

Főoldal » Általános iskola » Matematika
773
Számítsd ki a paralelogramma 8 cm-es oldalainak távolságát,ha a paralelogramma területe 40 négyzet centiméter.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A paralelogramma területének képlete:
T=a*m

Adatok:
T=40 cm2
a=8 cm

Az adatokat behelyettesítve
40=8*m /:8 rendezed az egyenletet
5=m

Vagyis a paralelogramma magassága 5 cm.
A két oldal közti távolság pedig a magasság.
0