Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
909
Határozzuk meg a körcikk területét ha sugara r=10cm , középponti szöge pedig a,67°30'
b, 15,75°
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mivel a központi szög aránya megegyezik a területtel, ezért
T=r²πα/360°
Vagyis:
a) T= 100π cm²×67.5/360
b) T= 100π cm²×17.75/360
Módosítva: 9 éve
0