Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia munkafüzet ofi 8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Kémia
420
Kérlek segíts jegyre megy
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
4.
4 Fe +3 O₂ = 2 Fe₂O₃
4 P + 5 O₂ = P₄O₁₀
P₄O₁₀ + 6 H₂O = 4 H₃PO₄
2 H₃PO₄ + Fe₂O₃ = 2 FePO₄ + 3 H₂O

5.
S + O₂ = SO₂
2 SO₂ + O₂ = 2 SO₃
SO₃ + H₂O = H₂SO₄

S moláris tömege: 32
H₂SO₄ moláris tömege: 98 (2·1+32+4·16), 1 mol kénsav 1 mol ként tartalmaz, tehát
32 t kénből 98 t kénsav lesz → 1 t kénből 98/32= 3,06 t kénsav lesz (legfeljebb)
0