Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Reakcióhő(Magyarázat és megoldás kellene)A tanár nem magyarázta el a helyzet miat és nem értem és most beadandóba kérdezi!

Főoldal » Középiskola » Kémia
670
4.A következő egyenletben írd a képletek alá a megfelelő képződéshőket!

2H2(g)+ O2(g) = 2H2O(f) reakcióhő= - 572 kJ/ mol

képződéshők(kJ/mol): ____ + ___ = _________ 3p./ ______p.


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Az elemek (például itt a H2 és O2) képződés hője definíció szerint 0.

A folyékony víz képződéshője (HALMAZÁLLAPOT FONTOS!)
függvénytáblázat 286. oldal:
H2O (f): -286 kJ/mol

..............................................2H2(g) + O2(g) = 2H2O(f) reakcióhő= - 572 kJ/ mol

képződéshők(kJ/mol): _0___ + ___0__ = ____-286_____ 3p./ ______p.

A reakció hő= mólszám * termékek képződéshőinek összege - (mólszám * kiindulási anyagok képződéshőinek összege)

Itt:
2 * (-286) - (2*0 + 1*0) = 2* (-286) = -572 kJ/mol energia szabadul fel 2 mol hidrogéngáz és 1 mol oxigéngáz elégetésekor.
Módosítva: 6 éve
1