Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Adott f:R->R, f(x)=x-3fuggveny.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
704
Hatozd meg az a,b,c es d valos szamokat,tudva, hogy az A (a,7); B(b,-3); C(4,c) es D(-1,d) pontok rajta vannak a fuggveny grafikus kepen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az első koordináta mindig a helyettesítési érték, a második mindig a függvényérték. Tehát az első esetben azt az a számot keressük, amelyre a függvényérték 7, vagyis

a-3=7, erre a=10 adódik.

A második: b-3=-3, erre b=0
Harmadik: c=4-3, vagyis c=1
Végül az utolsó: d=-1-3, tehát d=-4.
0