Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
1015
1. A levegőmennyiség térfogata 25°C-on 6cm³. Mekkora a térfogata változatlan nyomáserő-(barométer)-állás esetén, a hőmérséklet 8°C?

2. Egy gázpalackból kiengedjük a gáz harmadrészét. Hányszorosára kell növelni a bent maradt gáz abszolút hőmérsékletét, hogy a nyomás az eredeti értékre álljon vissza?

3. A napjainkban elérhető legkisebb vákuum 10-¹¹(ez - a 11-re vonatkozik)Pa, 273K hőmérsékleten. Hány molekula van, vagy atom van ilyen nyomáson 1cm³-nyi gázban?

4. Mekkora lesz a nyomás a 30°C hőmérsékletű munkahelyen megtöltött 2*10³ Pa nyomású neongázt tartalmazó kisülési csőben, ha a hőmérséklet -10°C-ra csökken?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1) p=áll - izobar folyamat `V_0/T_0=V_1/T_1`
2) V=áll `" "p*V=m/M_0*R*T_0" kiengedés után "p*V=(m-m/3)/M_0*R*T_1`
`" "m*T_0=2/3*m*T_1" " T_1=3/2*T_0`
3) `p*V=N*k*T" ebből "N=(p*V)/(k*T)`
4) V = áll `p_0/T_0=p_1/T_1`
0