Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatarozd meg az a egesz szamot!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
616
Az f:R->R, f(x)=ax+2a-1 fuggveny (a e R*)grafikus kepe tartalmazza az A(2,7) pontot.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az első koordináta mindig a helyettesítési érték, a második mindig a függvényérték, tehát ha x helyére beírjuk a 2-t, akkor a műveletek elvégzése után 7-et kapunk, tehát:

a*2+2a-1=7 | összevonás
4a-1=7 | +1
4a=8 | :4
a=2, tehát a értéke 2.
0