Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítenétek? :)

Főoldal » Középiskola » Matematika
710
Sziasztok! Abszolút nem tudom megoldani a feladatot :(
Sehogy se stimmel
4410-es a házi feladat...
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Csonkakúp felszín képlete:
A= π*(R2+r2+a*(R+r))
(R=alapkörének sugara, r= fedőlapjának sugara, a=alkotó)
És akk most amit tudunk a feladat szövegéből behelyettesítjük.
1130,97= π*(122+r2+10*(12+r)) /osztunk π-vel meg zárójel bontás
359,99= 144+r2+120+10r
359,99=264+r2+10r
0=r2+10r+264

Most kijött r-re egy másodfokú függvény.
r1,2=(-10 + 'gyök alatt' 100+383,96)/2=(-10 + 21,99)/2
r=5,99∼6 cm

Csonkakúp térfogat képlete
V= ('pí'*m)/3*(R2+r2+R*r)
(m= a csonkakúp magassága) (H tudd hol van az m, lerajzoltam neked és lefotóztam.)
A képen látszik, h ott egy derékszögű háromszög egyik befogója az 'm'.
r2+m2= a2
62+m2=102
m2=100-36
m2=64
m= 8

Térfogat képletbe behelyettesítve:
V= ('pí'*8)/3* (62+122+6*12)
V= ('pí'*8*36*144*72)/3
V= 2111,15 cm3
0