Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1181
Egy futóversenyen 20 perc alatt 3,5km-t-re jutottál, ez a táv 25%-a, milyen hosszú a táv?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
14km mert

3,5km 25%
x 100%

25x4=100
3,5x4=14

-2

Élősszőr is én úgy szoktam az ilyen százalékos feladatokat, hogy elsőnek kiszámolom az 1%- ot és így már sokkal könnyebb kiszámolni.
Számolás: 3,5 km :100= 0,035
25 X 0,035= 0,875
100%- 25%= 75% szóval a maradék 75%- ot kell kiszámolni.
75 X 0,035= 2,625
2,625+0,875 = 3,5 ehez a kapott eredményhez ki kell rakni a hozzá tartozó mértékegységet ami a km- er. Remélem sikerült segítenem, hogy máskor könnyebb legyen.
-1